A place.

USA'>USA

Amerikas förenta stater, eller i förkortad form Förenta staterna, på svenska vanligen kallat för USA, är en federal konstitutionell republik som består av 50 delstater och det federala distriktet District of Columbia, där huvudstaden Washington DC är placerad. Landet ligger främst i centrala Nordamerika, där dess fyrtioåtta angränsande delstater och District of Columbia, huvudstadsdistriktet, ligger mellan Stilla havet och Atlanten, Kanada i norr och Mexiko i söder.

Storbritannien'>Storbritannien

Storbritannien, formellt Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland, är en suverän stat som ligger utanför nordvästra kusten av den europeiska kontinenten. Landet omfattar ön Storbritannien, den nordöstra delen av ön Irland och många mindre öar. Nordirland är den enda delen av Storbritannien som delar en landgräns med en annan suverän stat, Republiken Irland. Bortsett från denna landgräns är Storbritannien omgiven av Atlanten, Nordsjön, Engelska kanalen och Irländska sjön.

England'>England

England är Storbritanniens folkrikaste riksdel. Den delar landgränser med Skottland i norr och Wales i väster, Irländska sjön ligger i nordväst, Keltiska havet i sydväst, medan Nordsjön i öster och Engelska kanalen söderut skiljer den från kontinentala Europa. De mesta av England omfattar centrala och södra delen av ön Storbritannien i Nordatlanten. England inkluderar även över 100 mindre öar som Scillyöarna och Isle of Wight.

Louisville'>Louisville

Louisville är den största staden i den amerikanska delstaten Kentucky, USA. Staden har ca 700 000 invånare. Inklusive förorter bor ca 1 200 000 personer i Louisville. Staden grundades 1778 och är uppkallad efter Ludvig XVI av Frankrike. Louisville består av den moderna och typiska amerikanska innerstaden och flera stadsdelar med gamla byggnader från den viktorianska tiden. Ingen annan stad utanför England har lika många villor i samma stil. Flera av dessa villor är idag byggnadsminnesmärkta.

York'>York

York är en stad i Yorkshire i norra England. Den har drygt 180.000 invånare (2002) och en yta på 270 kvadratkilometer. Tätorten (urban area) har 137 505 invånare. York har genom historien ofta spelat en betydande roll i Storbritanniens historia. Den ligger där floden Foss möter floden Ouse. Staden har indirekt givit namn åt New York och York, Ontario. Staden York grundades under romersk tid år 71 e. Kr som Eboracum. Senare var staden känd som Eoferwic medan vikingarna kallade staden Jórvík.

Detroit'>Detroit

För Detroit i Texas, se Detroit, Texas. Detroit är den största staden i den amerikanska delstaten Michigan. Staden har en omfattande verkstadsindustri och är centrum för den amerikanska bilindustrin. Genom läget vid Stora sjöarna har staden även utvecklats till en av USA:s största inlandshamnar och den har förbindelse med Atlanten via Saint Lawrenceleden. Detroit har en yta av 370,2 kvadratkilometer har omkring 900 190 invånare (2007). Inom storstadsregionen bor omkring 3,9 miljoner invånare.

Australien'>Australien

Australien, officiellt Australiska statsförbundet eller Samväldet Australien, är ett land på södra halvklotet bestående av fastlandet kontinenten Australien, ön Tasmanien samt ett antal mindre öar i Indiska oceanen och Stilla havet. Det är till ytan världens sjätte största land. Angränsande länder är Indonesien, Östtimor och Papua Nya Guinea i norr, Salomonöarna, Vanuatu och Nya Kaledonien i nordöst och Nya Zeeland i sydost.

Kanada'>Kanada

Kanada är ett land i Nordamerika. Kanada är med en areal om 9,958 miljoner kvadratkilometer världens näst största land till ytan efter Ryssland. Med en folkmängd på omkring 34 miljoner är det ett av världens mest glesbefolkade länder. Kanada gränsar till Stilla havet i väster och till Atlanten i öster och har landgräns mot USA i väster och söder. I nordöst går havsgränsen till Grönland med endast några mils avstånd mellan landmassorna på det närmaste stället.

Mexiko'>Mexiko

Mexiko,, officiellt känt som Mexikos förenta stater, är en federal konstitutionell republik i Nordamerika. Landet gränsar i norr till USA, i söder och väster till Stilla havet, i sydöst till Guatemala, Belize och Karibiska havet och i öster till Mexikanska golfen. Mexikos yta uppgår nästan till två miljoner kvadratkilometer, och är det femte största landet i Amerika och den 14:e största oberoende nationen i världen.

Kina'>Kina

Kina, officiellt namn Folkrepubliken Kina, är det största landet i Östasien och världens folkrikaste land med över 1,3 miljarder invånare. Kina gränsar mot Kazakstan, Ryssland, Mongoliet, Afghanistan, Bhutan, Burma, Indien, Nordkorea, Nepal, Laos, Pakistan, Kirgizistan, Vietnam och Tadzjikistan, och har en kort havsgräns mot Japan.